Tussenvlucht
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Mama
17 September 2011 | Indonesië, Batavia
Onderweg naar het vliegveld in Padang maakten we drie fotostops. De eerste was bij een vallei; hier was ook iemand een film aan het maken en natuurlijk werden wij hier ook even op meegenomen. Vanaf hier kon je ook goed de spoorbrug zien van de spoorlijn die hier vroeger had gelegen. De tweede stop was bij een waterval; hier waren we opeens onze gids kwijt dus hebben we zelf maar even entree betaald. Overal moet je namelijk geld betalen om uberhaupt een foto te mogen maken. Gelukkig heeft onze gids dit tot op heden allemaal voor ons betaald. De derde en laatste stop was weer bij een vallei; dit keer met heel veel palmbomen en een beetje rijstvelden. Onze gids en chauffeur waren duidelijk aan koffie toe, dus hebben we hier even een koffiepauze van gemaakt. We hadden toch tijd zat.
Tegen half twaalf kwamen we aan bij het vliegveld waar we afgezet werden bij de domestic airport. Bij de entree werden de paspoorten gecontroleerd en na even gewacht te hebben om te mogen inchecken (balie was anderhalf uur voor de vlucht nog niet open) was dit ook snel geregeld. Nu nog even vliegtax betalen om uberhaupt te mogen vliegen en toen was er nog ruim de tijd over om nog even wat te eten. Tijdens het wachten hebben we hier ook even wat leesboeken bijgepakt zodat de tijd wat sneller ging. Tegen de tijd dat het vliegtuig zou vertrekken konden we aan boord, helaas was er dit keer geen ruimte voor de trouwkleding dus moest dit toch in het bovencompartiment en zat er een vrouw met kind op onze plek bij het raam maar hadden we (ondanks het mooi heldere uitzicht) geen zin om hier mogelijk over te doen. Anderhalf uur later waren we geland in Jakarta en na het ophalen van de bagage stond onze nieuwe gids al te wachten.
Dit keer sprak onze gids een beetje nederlands, en bleek dat hij twee jaar in Voorburg had gewoond. In drie kwartier werden we naar het centrum van de stad gebracht waar we konden inchecken in ons hotel. Het was gelijk duidelijk dat we in de hoofdstad waren beland met grote brede wegen waar tol voor betaald moest worden en enorme gebouwen in het centrum. Het was ook lekker druk; waar het ene moment nog drie auto's naast elkaar stonden te wachten voor het verkeerslicht waren dit er een paar meter verder vijf naast elkaar. Na het inchecken kregen we even een korte toelichting op het programma; dit keer is het vooral veel reizen en zijn een aantal interessante excursies exclusief, waaronder de tocht naar de Bromovulkaan die we zeker willen doen! We kregen ook een welkomstdrankje en vervolgens konden we ons even opfrissen in de kamer. Aangezien eten bij de pizzahut gister niet was gelukt vanwege het slechte weer besloten we dat nu te doen, deze was namelijk een paar meter terug in dezelfde straat. Na het eten hadden we een klein probleempje; we hadden namelijk alvast wat koffie/theegeld moeten betalen en borg voor de hotelkamer waardoor we minder hadden dan verwacht. Dus terwijl Ruben is gaan pinnen, ben ik alvast foto's en verslagen van de overige dagen gaan uploaden en zijn we van plan om vroeg naar bed te gaan.