Takrok festival
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Mama
31 Juli 2009 | India, Leh
Het dorpje stond helemaal in het teken van het festival. Het binnenplein was overdekt en er waren overal kraampjes. Als eerste zijn we gaan kijken bij het binnenplein waar een gemaskerde monnik bezig was een dans op te voeren. Later kwamen hier nog ande monnikken bij en dansten ze in een cirkel om een altaar waar een monnik wierook offerde. De muziek werd life gemaakt door een paar monnikken.
Na afloop van de dans zijn we over de markt gelopen waar ze zelfgemaakte juwelen, shawls en heel veel religieuze antiquaria verkochten. Ook waren er een paar eettentjes en zelfs een paar goktenten (letterlijk). Hier hebben we even rondgestruind en wat souvenirs gekocht waarna we de groep terugvonden en terug gingen naar Leh voor een late lunch en daarna wat rusten.
Tegen acht uur gingen we achterop de motor naar het centrum waar er was afgesproken met het meisje dat twee dagen eerder uit de boot was gevallen en haar moeder. Het eten was dit keer nog lekkerder en na afloop hebben we ze thuisgebracht (het was erg donker) en op het terras nog even sterren gekeken. Toen we daar echter niet meer mochten zitten en de anderen hun kamer verhuisden zijn we naar het hotel teruggelopen. Waar we nog even vlug hebben ingepakt omdat we morgen naar en ander hotel zouden vertrekken.