Dag 12.
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Mama
04 Augustus 2007 | Verenigd Koninkrijk, Chelmsford
Na wat wachten werd me er een echtpaar toegewezen waarvan al kletsend bleek dat ze iets te maken hadden met de home hospitality van de nederlandse troepen in Kibblestone. Toeval bestaat dus! Na een korte rondleiding belandden we in het Holland House, waar we koffie kregen van Eelco en kwamen we de troepstaf tegen van de troep die zij geaccomodeerd hadden. Ze maakten met hun de afspraak om na de lunch daar op het subkamp te komen, omdat dat de enige manier is waarop dat een beetje toegestaan is. Ze vonden het heel jammer dat ik niet mee kon lunchen, maar na de lunch hebben we een deel van de dagshow gekeken; aan het einde kwamen we de troepleiders weer tegen en zijn we met hun meegewandeld.
Het bleek dat het om een groep ging uit de omgeving van Den Haag, helaas niet de scouts van Scouting Pijnacker. Dit was ook de eerste keer dat ik op eenbkamp kwam en het zag er erg gezellig uit. Na een kopje koffie te hebben gedronken en hun eigen scoutinggroep gedag te hebben gezegd die in de straat daarnaast stond moest ik afscheid van ze nemen omdat ik naar de receptie van IJsland moest. De president van IJsland (die vroeger scout is geweest) zou hierbij aanwezig zijn. Dit was een zeer gezellige receptie voor alle deelnemers, ist en troepstaf uit IJsland. Wat er voor zorgden dat er best wel veel beveiliging nodig was bij de poorten omdat iedereen naar binnen wou, en omdat het zo warm was en er 400 scouts verwacht werden hadden we de zijkanten open gemaakt. Op een gegeven moment gingen ze allemaal in de rij staan en kwam eerst de presidentsvrouw en daarna de president eraan. Dit ging er echt zeer relaxt aan toe. Het bleek dat er daar in verhouding heel weinig mensen wonen en heel veel scouts hier zijn.
Toen was het snel eten, we hadden afgesproken met een Amerikaan, Hongaar en Indische, maar de eerste en laatstgenoemde waren we op een gegeven moment 'kwijt'. Dus hebben we gezellig met zijn tweeen gegeten. Toen was het snel spullen pakken (ik was gebeld met de vraag of ik die avond in het dutch paviljoen kon slapen) en naar de dutch ist-party. Hier hadden ze echter alleen poffertjes, koffie en gekletst, dus had ik niet veel gemist. Omdat de meeste andere nederlanders nog niet gegeten hadden gingen zij eten, en omdat ik geen zin had om helemaal terug te lopen ben ik terug naar de receptietent gewandeld.
Hier was een italiaanse receptie gaande, met zeer lekker eten. Na hier wat geproefd van te hebben (en van de wijn natuurlijk) gingen we naar buiten waar de scouts een show met vlaggen opvoerden; dit zag er echt heel goed uit. Ook hebben we nog even met ze gedanst. Ze hebben ons uitgenodigd om morgenavond langs te komen op het subkamp voor een nieuw feest!!! Daarna ben ik met een Tsjech die hier tijdelijk op bezoek is en het Indische meisje naar de Black Magic gegaan om wat te drinken waarna we met een zwitser naar de Big Ben zijn gelopen om de hele watershow te zien. Deze avond hadden ze muziek van Within Temptation, daarna het jamboreelied en vuurwerk!!!
Toen moest ik me melden bij het paviljoen om te vragen hoe laat ik verwacht werd en ben ik met de Tsjech nog een rondje gaan lopen, omdat hij de volgende dag naar huis moest. Ik ben maar terug gegaan en heb samen met twee andere nederlanders Kruistocht in Spijkerbroek op zo'n portable dvd-speler gekeken.