Dag 16.
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Mama
08 Augustus 2007 | Verenigd Koninkrijk, Chelmsford
Corine en Suzanne die ook niet naar Londen gingen, waren eerder klaar en gingen naar de troep van hun kinderen om daar te kijken. Ik ben daarom nog even een paar uurtjes buiten gaan liggen, al kwam er niet veel van slapen. Rond twee uur had ik me echter al weer genoeg verveeld en had ik honger dus ben ik wat eten gaan halen bij de supermarkt; de food houses op de plaza waren namelijk al dicht. Daar hingen posters dat ze heel hard mensen nodig hadden in het restaurant vanaf 15.00. Dus ben ik daar Evert en Jeroen maar gaan plagen. Ik snap nu ook waarom zoveel mensen niet komen opdagen; het werk op zich stelt niet zoveel voor, maar als je met iemand zit die niet zo goed engels spreekt en scouts die net even ietsjes minder of meer willen en als je niet oplet het teruggooien in de bak of tien keer vragen of het wel vegetarisch is (terwijl het tig keer staat aangegeven). Het viel ook op dat de rij op een gegeven moment helemaal naar het vegetarische deel neigde; blijkbaar waren er meer mensen achter gekomen dat dat eten beter is dan het andere eten.
Rond negen uur begon het laatste ist-feestje waar ik toch echt heen moest om de muntjes op te maken. Ik was alleen mijn glas vergeten en de grote glazen waren op dus kreeg ik twee kleine glazen vol, met korting. Toen was het even zoeken omdat diegene met wie ik was er niet meer stonden. Onderweg vond ik wel een aantal collega's en andere vrienden; uiteindelijk kwam ik aan bij een groepje nederlanders en ben ik met een van hun aan de praat geraakt. Dit waren scouts die direct in dienst waren van de jamboree en niet via het nederlands contingent; zij waren er dus ook al eerder. Rond elf uur was het feest weer afgelopen (dat schijnt daar de maximum tijd te zijn) dus gingen we terug naar de tent waar ik bij de toiletten de andere dutch plaza genoten tegen kwam. Die avond hebben we het behoorlijk laat gemaakt bij een kampvuur. Er kwamen ook nog wat andere nederlanders langswippen, waaronder wat jeugdleden die die dag verplaatst waren naar een ander subkamp. Na nog wat wijn / biertje zijn we toch maar gaan slapen.