Dag 5.
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Mama
28 Juli 2007 | Verenigd Koninkrijk, Chelmsford
Ik ben meteen gaan douchen en toen ik er kwam stond er geen rij, toen ik weg ging wel; dus ik was precies op tijd. In de kleedruimte ontmoette ik een nederlands meisje dat in het ziekenhuis werkte en ook vroeg begon dus hebben we samen ontbeten. Bij het ontbijt hadden ze ook de eerste dagkrant; echter de hele dag geen geen tijd gehad om die te lezen; maar wel een luchtfoto gezien van de tenten op het ist-terrein. Helaas had ik geen tijd meer om de nieuwe harry potter te kopen (ze geven hier korting op het terrein), dus ben ik direct naar de guest services tent gelopen. Ik was niet eens de eerste!!!
Daar vlug omgekleed naar officieel uniform en wat opgemaakt waarna er een korte uitleg werd gegeven over onze taken. Daarna was het wachten op de helikopter, deze kwam ongeveer een uur te laat. Eigenlijk moesten we achter blijven toen die landde; maar we stonden heel netjes op een rij met allemaal een ander uniform zodat mensen dachten dat we een soort van ontvangstcomite waren en niemand er wat van zei; verschillende mensen hebben zelfs foto's van ons (ist-ers) gemaakt. Ook hebben we de chief director en secretaris-generaal van the world committee ontmoet en op de foto geweest. Met William was dit helaas niet toegestaan dus hier heb ik geen foto's van (van dichtbij althans!!!). Na de welkomst is hij het publiek ingegaan voor een rondwandeling over het terrein en om wat spelletjes te bekijken. Terug hebben we hem, weer ontvangst op een klein ontvangst en een soort van escort naar de lunchplek.
Toen was het rennen geblazen naar de arena; want we hoorden dat de opening al was begonnen. Toen we daar ariveerden kwamen we tegelijk aan met de media, dus zijn we in die groep ingevoegd, waardoor we tot redelijk vooraan konden komen. Daar zat een nederlandse troep dus ben ik daar bij gaan zitten, later bleek dat dit vrijwel naast het podium was waar William de opening zou zien. Hij kwam na ongeveer tien minuten binnen; dus die heeft heel snel geluncht!!! De opening was wel gaaf, maar viel toch wel tegen. Het meest spectaculaire was wat vuurwerk en wat mannetjes die uit het vliegtuig sprongen met de vlag.
Daarna hadden we tot zes uur pauze, echter had een collega uit duitsland anders iets te doen dus kon ze niet aanwezig zijn en heb ik haar taak over genomen tijdens de receptie 's-avonds; dat vond ik helemaal niet erg want dat was met de directors en managers (oftewel kampleiding, bestuur van wosm en wagggs en contingentsleiding). Tussendoor ben ik 'even' naar de tent gewandeld om euro;s te halen om te wisselen (mijn pinpas wordt hier niet herkend door de automaten hier, dus als ik tijd heb moet ik naar Chelmsford). Toen heb ik de nieuwe harry potter gekocht en moest ik me echt inhouden om niet eerst het laatste hoofdstuk te lezen. Echter had ik maar de tijd voor twee bladzijdes omdat ik toen weer aan het werk moet. Daar moesten we wat hors d'ouvres serveren en hebben we wat gekletst; er waren best toch wel wat nederlandse mensen; zo waren er twee contingentsleiders, een bestuurslid van wagggs, en een coordinator van een subteam (ook al woont hij in Zwitserland). Dit was ook erg gezellig, met een paar speeches.
Toen was het snel naar het diner gaan (dit zou tot acht uur zijn) maar was praktisch niet haalbaar voor ons. Op dit moment is er ook een openingsparty in de arena, maar dat is best wel een eind lopen en het regent dus blijf ik maar hier want er zat niemand meer bij de tent.
Morgen hoef ik geen recepties te doen, ook al hoop ik dat ik even kan aanschuiven bij de receptie van kisc (kandersteg international scout centre) / bsa (boy scouts of america) omdat daar mensen bijzijn die ik ken van de dutch working party. Verder komen er 'maar' 60 special guest waarvan ik morgen om 9.00 te horen krijg wie ik moet rondleiden.