Dag 4.
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Mama
27 Juli 2007 | Verenigd Koninkrijk, Chelmsford
Rond een uur of tien werden we in de receptiestent verwacht om wat kleine klusjes te doen; daar aangekomen werd er gezegd dat er niets te doen is. Terwijl andere toch bezig waren; dus hun maar geholpen met guirlandes te maken etcetera. Toen bleek ook dat we om 14.00 weer verwacht werden en er om 16.00 een training was. Een collega uit Saudi-Arabie vertelde dat je om 11.30 je ist-t-shirt kon ophalen dus daar maar even (een uur!!!) heen gewandeld. Voor niets dus; dat kon pas vanaf 15.30. Dus weer lekker teruggewandeld en geholpen met het inrichten van een kantoor, omkleedruimte, relaxruimte en keuken. We hebben daar ook elecriciteit dus vanaf morgen kan ik gratis mijn telefoon opladen!!!
De training van vier uur bestond uit het bespreken van de laatste vragen en het rooster voor morgen. Die dus voor mij al bekend is; 6.00 opstaan, douchen en ontbijten, 8.00 richting de receptietent en omkleden zodat ik moddervrije kleding aan kan. Om 8.30 begint dan mijn allereerste echte dienst met een instructie etcetera. Om 9.15 komen de eerste gasten aan en moet alles klaar staan en mogen wij de gasten gaan vermaken / kletsen etcetera. Ik ben echt super zenuwachtig; heb net nog een keer mijn broekspijpen uitgespoeld en mijn tas al ingepakt. Na het overleg voor morgen hebben we nog een korte rondleiding gehad die we ook met onze gasten moeten doen. Op de lijst met gasten staan maar 'slechts' vijf nederlandse scoutinggasten met namen waar ik nog nooit van heb gehoord. Ook ging er een lijst rond met talen die je spreekt; blijkt dat de helft slechts engels praat.
Daarna met een fins meisje wezen dineren; dat was erg gezellig en het eten is nog steeds erg lekker. Daarna gedoucht; en eindelijk er zijn warme douches. Nu zit ik hier en is er een karaokeshow. Ook is het Holland House voor het eerst open, dus een hoop nederlanders zijn daar heen om poffertjes te halen, maar diegene in de buurt blijven gezellig bij de tent, dus daar ga ik straks weer heen en maar vroeg naar bed, want van de hele dag buiten en wandelen wordt je echt moe.