Gilwell - Stonehenge - Ringwoods - Christchurch
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Mama
08 Juli 2010 | Verenigd Koninkrijk, Ringwood
Het precieze adres van Stonehenge hadden we niet en er waren geen bordjes dus was het even zoeken voor we het hadden gevonden. Ondertussen zagen we allerlei vliegtuigjes en helikopters overkomen zoals een echte spitfire. Maar na een klein rondje kwamen we op een y splitsing van provinciale wegen waarbij precies in het midden Stonehenge te zien was. Nadat de auto geparkeerd was en we de Overseas Heritage Pass hadden opgehaald konden we gratis naar binnen. Of althans, onder het tunneltje door om een rondje te lopen om het omgezette monument. We hadden er voor gekozen om niet de audio tour te doen, omdat het al vrij laat was. Na het rondje, waarbij helaas halverwege het fototoestel er mee ophield, zijn we nog naar een grafheuvel in de buurt gelopen en weer op weg gegaan.
Vanaf hier reden we terug richting Old Sarum (waar we helaas geen tijd hadden om te bezoeken) en het middeleeuwse centrum van Salisbury met een grote kathedraal tot we bij Ringwoods aankwamen. Hier werd duidelijk dat we de laatste boot naar Brownsea Island om 16.30 toch niet zouden halen dus namen we hier even pauze om naar een nabijgelegen camping te zoeken. Deze was niet ver en ook hier hadden we genoeg keus om een plek uit te zoeken. Terwijl Ruben weer de tent opzette probeerde ik pasta te koken.
Na het eten gingen we op weg naar Christchurch, zodat we hiermee op het programma van de zaterdag zouden besparen. Dit nabijgelegen dorpje had een oude kern met een kerk, Normaans koophuis en een kasteelruine. Dit lag allemaal zeer romantisch gelegen in de monding van de rivier Avon waar we een korte wandeling langs hebben gemaakt. Op het dorpsplein was er een groep huisvrouwen uit de buurt in opvallende zwart/paars/gele kleding oude volksdansen aan het opvoeren. Vervolgens reden we door naar Poole om alvast te zoeken waar we de volgende ochtend moesten zijn. Dit was ook niet zo heel erg makkelijk; na het opgegeven adres, het toeristenbureau de bordjes met veerhaven niets leek ons de juiste weg te wijzen. Uiteindelijk, net toen we de hoop opgaven, reden we langs het stukje kade dat niet was afgesloten, hier lag echter een boot waarop stond dat het naar Brownsea island ging. Na een korte controle door Ruben bleek dit ook zo te zijn, dus wisten we iig waar we de volgende ochtend moesten zijn. Ondertussen kwam ik er achter dat we een ander probleem hadden; door al het rondjes rijden en camping zoeken waren we vergeten hoe de camping heette of waar het lag. En omdat we nu ook van een andere richting kwamen was het op goed geluk terugrijden naar Ringwoods en vanaf daar proberen de camping terug te vinden. En ja hoor, nog voordat we bij Ringwoods kwamen zagen we de campingbordjes en konden we heerlijk in ons eigen bedje kruipen.