De heenreis
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Mama
17 Juli 2009 | India, New Delhi
Vrijdag werd ik al vroeg wakker na een nacht moeilijk slapen omdat het toch best wel spannend is om aan zo'n reis te beginnen. Ik was dan ook blij dat mijn zusje bij me was tot ik door de douane heen moest. Daarna ook nog bagage controleren waar zelfs de schoenen uitmoesten. Gelukkig kon ik direct boarden bij een superluxe vliegtuig (Jet Airways) met ontzettend lekker Indiaas eten en een eigen entertainment systeem met films, muziek, komedies, spelletjes en vluchtinformatie. Dus de stapel boeken die ik had meegenomen op deze negen en een half uur durende vlucht had ik gelukkig niet nodig. Ik had mezelf de avond ervoor al ingecheckt op de achterste rij naast het raam en zat naast een zakenman die uit New York kwam (Brussel was tussenstop om bij te tanken voor het vliegtuig). Tegen half twaalf lokale tijd (drie en een half uur later) kwam ik aan in Chennai, na een mooie vlucht met onder andere veel wolken en een geweldig uitzicht op een uitgestrekte woestijn. Vanuit de lucht kon je alleen een paar lichtjes zien en nadat ik was geland kreeg ik een sms’je van Vincent om me welkom te heten. Hier moest ik eerst een immigratieformulier en Mexicaanse griepverklaring invullen en wachten op mijn bagage zodat ik tegen half een na twee weken Vincent in mijn armen kon sluiten. Hij had al een taxi besteld en we werden bij het hotel afgezet waar ik een poging waagde om in een half uur alles van de afgelopen twee weken te vertellen en omgedraaid.