Dag 1.
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Mama
24 Juli 2007 | Verenigd Koninkrijk, Chelmsford
Gisterochtend om half vijf ging de wekker, na nog een keer 'normaal' gedoucht te hebben vertrokken we om vijf uur richting Roterdam Airport. Daar aangekomen was mijn tentgenootje er al dus kon ik meteen een deel van de tent inpakken. Die is nog best zwaar; alleen de helft weegt al 4,5 kilo!!! Hier maakten we al kennis met enige andere nederlandse ist-ers. In totaal zijn er ongeveer 8.000 vrijwilligers waarvan 1.000 uit nederland!!! Om 7.20 vertrok het vliegtuig en tien minuten daarvoor om 7.10 kwamen we aan op Londen, Stansted. Rustig hebben we op onze bagage gewacht en een soort van gebruncht. Een van onze medereizigers was zo vriendelijk om onze bagage op zo'n kar te laden en naar de bus te duwen. Bij de bus moesten we even wachten, maar toen die er was werden we direct naar een voormalig vliegveld gebracht.
Op het vliegveld moesten we ons aanmelden, kregen we de das en badge en nog belangrijker; kregen we te horen wat we zouden gaan doen de komende tweeeneenhalve week! Ik had geluk; ik ben ingedeeld in het team van mijn eerste voorkeur; namelijk guest services. Dat betekend dat ik een paar dagen lang gasten mag gaan rondleiden en dus veel zal meekrijgen van wat er op het terrein gebeurt. Toen kwam ook het eerste 'probleem' aan het ligt. Mijn tentgenootje (verder Corine te noemen) heeft zich niet aangemeld voor dat team en een tent kan niet doormidden dus mochten we kiezen op welk veld we zouden staan. Omdat er 10.000 ist-ers zijn en ze niet willen dat alle landgenoten bij elkaar blijven ben je ingedeeld per team. We hebben ervoor gekozen om bij haar team; offsite programme te gaan staan omdat daar meer nederlanders staan. Daarna werden we met dezelfde bus naar het kampeerterrein gebracht.
Eerst waren we nog even bang dat we verkeerd reden want we reden een stuk terug. Uiteindelijk bleek de afslag die we moesten hebben alleen aan die kant van de weg was. Vanaf het drop-off punt moesten we nog een half uur lopen; dus mijn nieuwe hike tas kwam goed van pas. Op het adult kampeerveld aangekomen stond er weer een lieve scout klaar die onze bagage verder droeg. Dus we hebben er maar een half uur mee hoeven te lopen!!! Daar hebben we rustig nog wat gegeten, wat gezeten / legen en onze tent opgezet. We hadden heel erg geluk dat het droog was; sterker nog de zon scheen en het was geweldig weer.
Daarna kwam iemand vertellen dat Corine (en de andere nl-ers om ons heen) zich voor twee uur moesten melden bij hun team om een subteam te kiezen. Zij kregen daarna ook direct hun eerste training. Ik ben zelf rustig bij de tent gaan zitten en heb de nieuwe badge op mijn uniform genaaid en wat badges verwisseld die ik verkeerd had geplaatst!!! Aan het einde van de dag gingen we eten; hier stond een enorme rij, maar gelukkig konden we inritsen bij andere nl-ers. Het eten was echt geweldig je kon zelfs kiezen wat je wou eten!!! Verder hebben we het niet zo heel erg laat gemaakt omdat de dag erg vroeg begon en er morgen een ist-party is.