Keulen - Delft
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Mama
07 Augustus 2008 | Nederland, Delft
Daarna werd er snel koers gezet richting de snelweg die ons zo snel mogelijk thuis moest brengen. Met bijna 300 km voor de boeg, was dit de snelste manier. We hebben in Keulen de vier gepakt, tot aan Frechen, daar hebben we de 61 genomen richting Venlo. Bij Viersen zijn er we er nog even vanaf gegaan, naar Dülken, omdat er getankt moest worden en dit in Duitsland goedkoper was (we blijven tenslotte Nederlanders). Echter was er geen tankstation meer langs de weg, dus hebben we een zijweg genomen. Hier schuin tegenover zat een bakker, dus terwijl de heren tankten heeft Linda wat verse broodjes gekocht en voor de laatste keer Berliners. Toen was het tijd voor de laatste paar kilometers naar de grens.
Waar we bij de vroegere douane even hebben pauze gehouden om te lunchen en te wisselen van chauffeur. Dit stuk was voor Chris gesneden koek, aangezien hij dit vaker had gedaan. We kwamen ook nog langs het plaatsje waar zijn ouders vakantie vierden, en hij volgende week heen zou gaan. Eenmaal terug in Nederland, veranderde ook al snel het weer en begon het te regenen. Het internet op de mobiele telefoon werd ook meteen uitgetest, aangezien we weer terug waren. Vlak na Nijmegen regende het zo hard dat de ruitenwissers het niet meer aankonden en we bij een tankstation zijn gestopt om een arm te reparen. Gelukkig was dit een klusje van vijf minuten en het aanbrengen van een ijzerdraadje. In de tussentijd legde Chris weer contact met het thuisfront. Een stuk verder, vlak voor Hardinxveld-Giessendam, hebben we weer even stil gestaan omdat het zo hard regende dat er vrijwel geen zicht meer was op de weg. Hier werden de laatste knabbels en chocola opgegeten, tot het al snel wat minder heftig regende en we de weg konden vervolgen langs de Betuwelijn. Hier kwamen we zowaar een goederentrein tegen op de nieuwe rails. Dit tot de ring van Rotterdam waar de tank alweer leeg was.
Bij het laatste tankstation voor Delft, hebben we dit nog even aangevuld zodat we niet straks zonder zouden te komen. Het viel ons ook op dat de prijzen hier in Nederland ook lager waren. De laatste meters kwamen voor rekening van Vincent die ons naar zijn huis bracht, waar we de spullen van Chris hebben overgeladen in de auto. Zodat Vincent Chris met de auto kon thuisbrengen. Er werd ook nog even uitgerekend dat we 4315 km achter de boeg hebben. Dit was dan toch echt het einde van een geweldige vakantie met waarin we ontzettend veel gezien hebben van Midden-Europa!!!