Pilzen - Nabburg - Neurenberg - Ansbach -Obernzenn
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Mama
01 Augustus 2008 | Duitsland, Obernzenn
Als eerste hebben we de weg gevolgd naar Rozvadov (grensstad). Hier reden we het eerste stuk door het Tsjechische deel van het Oberpfalzer Wald, waar de hoogste bergtoppen waren. We reden echter over snelweg 6, wat na een stuk best gingen vervelen. In Duitsland ging het echter verder omdat de 14 van Wernberg Naar Neurenberg was afgesloten. Dit stuk was gelijk aan de Via Carolina, een oude weg die er al lag sinds de Romeinse tijd. Helaas was het idee mooier dan de praktijk, want het was gewoon een lange zwarte snelweg waarop auto’s voorbijraasden. Hoeveel mensen zullen er op deze route ons al zijn voorgegaan? Rond half twee waren we toe aan pauze en we wouden een interessante route als alternatief van de snelweg.
Bij Nabburg stond aangegeven dat het een historisch centrum had, en dat konden we van verre al zien dus zijn we met de auto naar boven gereden via een enorm steile helling. Na een rondje centrum kwamen we vast voor een poort die alleen toegankelijk was voor wandelaars, dus zijn we gekeerd en aan een vrouw de weg gevraagd. Zij wees ons de weg naar de bakker waar we daarvoor waren langsgereden maar dicht was. Hij ging echter om 2 uur open, dus zijn we maar de kerk ingegaan. Toen hebben we broodjes uitgezocht en zijn wat rondgewandeld op zoek naar een bankje. De broodjes waren echt ontzettend lekker. Tijdens deze zoektocht hebben we het hele dorpje gezien; aan de rand van het dorp kan je nog de oorspronkelijke stadsmuren zien en is nu een park gebouwd. Ook zijn er vrij veel oude huizen en het is vrij rustig; je zult er niet veel toeristen tegen komen. Daarna zijn we binnendoor gereden naar Amberg, omdat dit toch onze voorkeur had boven het zwarte asfalt. Er is hier gewisseld van chauffeur en zijn we toch over de snelweg doorgereden, omdat de andere weg was afgesloten.
Vlak voor Neurenberg hebben we even stil gestaan uit angst voor een lekke band en omdat de auto ontzettend trilde. Daarom hebben we maar in het centrum getankt, toen was het verholpen. Ondertussen deed Chris op de hoek boodschappen. Daarna reden we in een keer naar de camping. Dit was nog ongeveer 20 km langs het water, door een dal. Dit was echt een ontzettend mooie route met veel minidorpjes. Aan het einde vonden we de camping, deze lag bovenop een heuvel waarbij we van het trekkersveld (bovenin) uitzicht hadden op het water. Daar heeft Chris heerlijke vulling en tortillachips gemaakt en Vincent en Linda de tenten opgezet.
Daarna was het omkleden en gingen we nog even op pad naar Ansbach. Dit lag midden in de streek Frankenhohe. In Ansbach hebben we de auto geparkeerd op de bovenste verdieping van de city garage op nr 256 (8 bit) en zijn we het centrum ingegaan wat bekend stond om zijn rococostijl. Hier hebben we wat rondgewandeld door het historische centrum en naar het kasteel. Ook hebben de heren zich uitstekend vermaakt met de fonteinen. Toen hebben we ons nog op een ijsje getrakteerd en zijn weer teruggegaan naar de camping. Dit was best spannend in het donker, waarbij we de reflectoren langs de weg moesten volgen, wat iets weg had van een speurtocht. Jammer was alleen dat we soms bijna verblind werden door tegenliggers die niet hun lichten dimden. Omdat het al half elf was mochten we niet meer het terrein op dus moesten we lopen. Hier heeft Linda de telefoons opgeladen in de douche en hebben Chris en Vincent een mannenavond gehad met whisky. Waar we rond twaalf uur gingen slapen.